Skybasert eller lokal lagring?

I løpet av de siste årene har ordene skybasert lagring eller skytjenester preget bedrifters hverdag. I Norge har allerede mange bedrifter valgt å benytte seg av det, men hva er det egentlig, og passer det hvilken som helst bedrift?

For å introdusere skybaserte løsninger er det lurt å sammenligne det med hva vi er mest vant til, nemlig intern og lokal lagring i form av servere. Vanligvis har dette vært gjort ved hjelp av store serverrom som fysisk fungerer som en lagringsplass for bedriftens verdifulle data og filer. Her er det mulig for alle på kontoret å få tilgang til filene fordi de befinner seg lokalt hos bedriften.

Skybasert lagring åpner derimot muligheten for en mer beleilig form for lagring av ressurser. Essensen av det hele er at det gjør det mulig å ha tilgang til filene når og hvor som helst, så lenge du har tilgang til internett. I stedet for stasjonære serverrom som er plassert i bedriftens lokaler er det et slags serverrom på internett. Men hva betyr dette egentlig for en bedrift og deres ansatte? Vi ramser opp fordeler og ulemper ved begge alternativer.

Vi kan til slutt konkludere med at begge alternativer er gode, og passer bra til ulike bedrifter. Om bedriften er medium til stor og arbeidet hovedsakelig foregår på kontoret kan lokale servere være riktig for dere. Om bedriften er liten til medium og dere vet at arbeidet kan være spredt blant flere ansatte og ulike steder kan skytjenester være det beste for deg.

Om du fortsatt er usikker på hva som passer din bedrift best så kan du gjerne ta kontakt med oss på enten telefon eller e-post! Vi svarer raskt og ryddig.
< se alle nyheter

Utdaterte møterom gir dårligere resultater

les mer >
Interaktiv utdanning

CAS signerer kontrakt med Fredrikstad Kommune

les mer >
No items found.
kontakt@cas.no